vrijdag 4 december 2009

Musée de Visé, Bibliothèque Communal in Visé de presentatie voor België plaats van het fotoboek 'Le Canal de Liège à Maestricht'.

Op donderdagavond drie december vond onder auspiciën van het Musée de Visé in de Bibliothèque Communal in Visé de presentatie voor België plaats van het fotoboek 'Le Canal de Liège à Maestricht'.
Ton Henrar hield een korte inleiding gevolgd door een bloemlezing van de foto's en kaarten uit het boek.
De burgemeester van Visé, Marcel Neven, was, ondanks het feit dat hij op 19 december in Maastricht uit handen van de auteurs al het eerste boek had ontvangen, nogmaals naar de presentatie gekomen en sprak na afloop zijn waardering uit voor dit tweetalige grensoverschrijdende boek. Dat in onderlinge samenwerking tussen België (Musée Regional de Visé) en Nederland (Stichting IN DE KIEKKAS) tot stand was gekomen. Een samenwerking die hem deed denken aan de samenwerking van onze voorouders die tussen 1845 en 1850, na een moeilijke periode, toch dit 25 km lange kanaal tot stand wisten te brengen.


De aanwezigen spraken na afloop hun lof en waardering uit voor het initiatief dit ooit zo belangrijke kanaal uit de vergetelheid te halen en nog wel met zo'n goed uitgevoerd en geïllustreerd fotoboek. Velen toonden hun waardering door de gekochte boeken ter plaatse te laten signeren door de auteurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Uw vraag of opmerking.

Maastricht in 1923.